- Kommersiell markedsføring - 101082173

Disse bilsetene er best i test

Dette er bilsetene som sikrer barna best i bil.
Ingenting er så viktig som barns sikkerhet, og det er derfor lurt å se på forbrukertester når man skal kjøpe bilsete. Forbrukerrådet har publisert mer enn 300 testresultater på barneseter siden 2003. Her er de beste:

Babykrybber 0 – 10 kilo

Ønsker du en krybbe framfor et sete til din nyfødte baby er det Baby Safe Sleeper fra Britax du skal gå for. Denne kan brukes fram til babyen er 10 kilo eller cirka 6 måneder. Disse monteres sideveis med bilbelte, og vil derfor aldri være like sikkert som et bilsete fordi det er bakovervendt sete som er det aller tryggeste.

baby

Bakovervendt babystol 0 – 13 kilo

Med base og isofix: Også blant bakovervendte bilseter til barn mellom 0 – 13 kilo er det Britax som har det beste produktet. Det er deres Baby Safe Plus SHR II som scorer best i Forbrukerrådets test. Også Maxi-Cosi Cabriofix er en testvinner, med samme score som Britax-setet. Et barnesete som festes på isofix er det aller tryggeste.

Med base og belte: Fester du basen med beltet så er det Akta Graco Logico S HP som scorer best.

Uten base med belte: Cybex Aton 2 deler testvinnerplassen med Akta Graco Logico S HP uten base.

 

Småbarnsstoler 0 – 18 kilo

Bakovervendt med isofix: Takata Midi scorer best i Forbrukerrådets test. Dette setet selges gjennom Toyota- og Lexusforhandlere. BeSafe iZi Kid X1 Isofix deler andreplassen i testen med Cybex Sirona, men førstnevnte selges ikke lenger og den nye versjonen som heter BeSafe iZi Kid X3 Isofix scorer litt dårligere.

Bakovervendt med belte: Kun to seter viser godt nok resultat at de blir inkludert i Forbrukerrådets oversikt. Graco Duologic II scorer best og Akta Graco Duologic scorer nest best.

Kombi med isofix: Kombiseter betyr at setene kan både stå forovervendt og bakovervendt. Forbrukerrådets testresultat viser dog kun resultater ved testing når setet står bakover, da dette er det som er mest sikkert for barnet. Fair Bimbo Fix XL er det beste setet, mens BeSafe iZi Combi X3 er nest best.

Beltestoler 9-36 kilo

Med isofix: Den aller beste fremovervendte beltestolen er Cybex Soloution X2-fix. Britax Kidfix Isofix deler andreplassen med Britax Kidfix Sict.

Med belte: Britax Kid Plaus Sict er testens sikreste beltestol uten isofix. Tett på følger Kiddy Guardian Pro 2 sammen med Maxi-Cosi Rodi XR.

Her er hele oversikten fra Forbrukerrådet.