- Kommersiell markedsføring - 78813078

Det å fikse ting på bilen selv kan spare deg for tusenvis av kroner, og gir i tillegg en enorm selvtilfredsstillese.

Et smart sted å starte er en av reparasjonsbøkene til Haynes. Du kjøper boken for den biltypen du har, og får gode guider til hvordan du kan fikse både små og litt større ting selv.  Det neste skrittet er rust og tetning, ting du lett kan ordne mye selv – og som koster en god del penger å få hjelp til på verksted i forhold til hvor enkelt det er.

koi284-33-1413_large_0Vi ville startet med dette verktøysettet. Et godt sett med det meste du trenger.

En boks med The Right Stuff er uansett en god investering for små tetning og fiksing. Sjekk ogsådenne geniale lakkpennen.

Dingser og småutstyr til bilen din? Sjekk hos Clas Ohlson her

Med all den temperaturvariasjonen vi har er det også greit  sjekke at lufttrykket er godt. Denne universal lufttrykksmåleren er rimelig og hendig.

Du kan også spare mye penger på å kjøpe reservedeler selv for å få et verksted til å sette det på plass. Du gjør det utrolig enkelt her ved å få en oversikt over deler til akkurat din bil med ditt registreringsnummer.

regnummer

Vask

yay-6009216-digitalDet neste er å gi bilen en grundig vask for å få vekk salt, skitt og fett.

Start med en forvask/avfetting. Denne flasken løser salt, tjære og annet smuss før selve bilvasken. Enkel i bruk og fungerer godt. Det neste er å vaske vinduer. Husk å bruk en egen polish, slik som denne. Gummi, vinyl og plast samt tekstil rengjør du enklest med en multiclean-spray. Felgene kan du fikse lett med Ice Wheel.  Som shampoo for bilen liker vi selv Extreme-shampoen fra Turtle Wax. Økonomishampoen er som navnet sier noe rimeligere.

Så trenger du gode svamper som disse eller disse uten shampo som vi foretrekker. For polering og voksing trenger du en mikrofiberklut, ogdisse er gode. Sjekk mer vasketilbehør her. Her finner du voksing, selv om vi fortsatt foretrekekr Turtle Wax Original finnes det også mange andre muligheter.

Denne ladbare, portable vaskeren med bæresele og mange munnstykker er også en finfin investering. Sjekk også ut bilruterengjøreren fra Turtle Wax. 

5 ting du kan skifte selv

koi400-s025_large_0

1. Bilmatter 

2. Sikringer (husk å ha noen i reserve!)

3. Hjulkapsler

4. Pærer

5. Dekk 

(PS! Hvis du lurer på hva slags sikringer og pærer du trenger så kan du sjekke i instruksjonsboken i bilen)